English Romana

Consultanta si testare

Departamentul de Cercetare-Investigare Materiale (DCIM) din cadrul INCDTP este acreditat RENAR ca laborator de terta parte, in conformitate cu standardul SR EN ISO/CEI 17025:2005 inca din anul 1995.

DCIM ofera cea mai vastă gamă de servicii de testare a produselor textile pentru clienţi din Romania, dar si din spatiul european. Incercarile de laborator sunt executate de personal responsabil, competent şi experimentat, care vă ajută să evaluati corect calitatea şi siguranţa materiilor dumneavoastră prime, precum şi a produselor finite.

Infrastructura din cadrul Departamentului de Cercetare-Investigare Materiale a fost in permanenta up-gradata, pentru a raspunde atat necesitatilor agentilor economici cat si pentru realizarea cercetarilor inovative din sectorul textil.

Infrastructura si experienta personalului DCIM permit efectuarea de analize in conformitate cu standarde SR, EN, ISO, specifice materialelor textile, cat si dezvoltarea de noi metode de testare, necesare pentru evaluari a unor parametri specifici.  

In cei peste 21 de ani de experienţă ca laborator acreditat, DCIM a furnizat servicii de testare pentru peste 200 de companii textile din Romania, a furnizat rezultate foarte apreciate pentru incercari fizico-chimice pentru Centrul de cercetari al Comisiei Europene, JRC, din Ispra, dar si pentru diverse companii textile ce activeaza la nivel european.

Specialistii nostri va pot oferi consultanta pentru optimizarea proceselor de fabricatie, optimizarea calitatii produselor dumneavoastra sau pentru evaluarea completa si corecta a performantelor acestora. Astfel, va punem la dispozitie o multitudine de teste

  • fizico-chimice
  • fizico-mecanice
  • de evaluare a rezistentei coloristice
  • de rezistenta la foc
  • de evaluare a toxicitatii potentiale a materialelor textile

pentru fibre, fire si produse plane (sub diverse forme de prezentare: tricoturi, tesaturi, netesute).

Lista completa a incercarilor acreditate pe care laboratorul le poate efectua si standardele de metoda in conformitate cu care acestea sunt efectuate, poate fi descarcata dand clic aici.

Pentru verificarea corectitudinii rezultatelor furnizate de laborator, DCIM participa cu regularitate, inca din anul 2002, la scheme de comparari inter-laboratoare organizate de organisme acreditate din Franta, Elvetia, pentru majoritatea incercarilor (acreditate si neacreditate).

Personalul DCIM este instruit periodic, pentru a ne asigura de mentinerea competentei si pentru dezvoltarea profesionala.

Cu speranta ca toate aceste informatii v-au vor fi utile in selectarea unui partener de incredere pentru dezvoltarea companiei dumneavoastra, asteptam cu interes orice solicitare a dumneavoastra prin fax la numarul 021 340 55 15 sau prin email la adresa certex@certex.ro.

 

Certificatul de acreditare RENAR al DCIM poate fi descarcat aici

 

In vederea imbunatatirii serviciilor oferite dumneavoastra, DCIM va invita sa formulati si sa ne transmiteti feedback-ul dvs. in urma colaborarii cu laboratorul nostru, utilizand formularul care poate fi accesat de aici. Dupa completare, va rugam sa il transmiteti pe adresa de email: adriana.subtirica@certex.ro

 

Persoane de contact:

Director General: Dr. Ing. Carmen Ghituleasa

Manager Tehnic DCIM: Ing. Mariana Vamesu